2013. 12. 12.

OMSI 2 – az első benyomások

December 11-én este megjelent az OMSI második kiadása. A szerverelérési problémákkal tarkított este után megosztjuk olvasóinkkal az első tapasztalatainkat.

A most következőekben hangsúlyozottan az első tapasztalatokat osztjuk meg az OMSI 2-ről. Az alapos teszteléshez természetesen hosszabb idő szükséges, ám a közeljövőben részletes beszámolóval jelentkezünk majd.
Az OMSI 2 december 11-én este 18 órától vált elérhetővé – és ezzel egyidőben a forgalmazó Aerosoft ismét eljátszotta, amit 2011-ben már megtapasztaltunk: a program megjelenését hatalmas várakozás előzte meg, így a felhasználók özöne miatt szinte teljesen összeomlott a kiadó szervere, így a játékosok hiába szerették volna birtokba venni a régóta várt buszszimulátort, arra vajmi kevés esély volt. De amíg 2011-ben ezt a problémát más oldalak segítségével orvosolták, idén erre nem volt lehetőség, mert az eredeti OMSI-val rendelkező játékosok a 10 eurós kedvezményüket csak és kizárólag az Aerosoftnál válthatták be. Ám mindezeken túllendülve nézzük, hogy miben változott az OMSI a második részben.

A ruhlebeni végállomásról indulunk az 5-ös (ma 130-as) vonalon közlekedő MAN NG272-essel

Újdonság a játékban, hogy az utasok között a megszokott arcokon kívül megjelentek a gyerekek és a nyugdíjasok. Ők kedvezményes jegyet is vásárolhatnak, tovább színesítve a jegyeladási munkát. A kedvezményes jegykiadás elvi lehetősége már az előző változatban is megvolt, de azt nem használta ki a program. Ha pedig utasok: érdemes azt is megjegyezni, hogy láthatóan sokkal gyorsabban reagálnak arra, hogy megérkeztünk a busszal a megállóba, mint a korábbi kiadásban.

Az utasok között megjelentek a kedvezményes jegyet váltó gyerekek és idősek is

A napszakok váltása jóval gyorsabb lett az átdolgozott grafikai motornak köszönhetően és ugyancsak a finomított motornak köszönhetően szebben, jóval kevesebb akadással fut a játék. Ám mindenesetre a grafikai motor korábbi hiányosságainak nagy részén láthatóan nem sikerült javítani. Ez azonban a játékélményből csak az igazán „vájtszemű” játékosoknál jelentkezhet.

Számos újdonság várja a virtuális buszvezetőket az OMSI 2-ben – ebből csak egy az új csuklós autóbusz

A csuklós autóbusz remekül sikerült, igazán jó modellt alkottak a fejlesztők. De nem csak a buszunk lett remek, hanem a gép által irányított járművek hangjai is sokkal jobban sikerültek, mint az OMSI első változatában.
Az OMSI 2 részletes bemutatójával hamarosan jelentkezünk.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.