2014. 01. 18.

Villamosbaleset Magdeburgban

Súlyos villamosbaleset történt a Szász-Anhalt tartománybeli Magdeburg városában. Két szerelvény futott egymásba, aminek következtében huszonnégyen megsérültek.

Január 17-én, pénteken a Szász-Anhalt tartománybeli Magdeburg városában ütközött össze két villamosszerelvény. A baleset következtében huszonnégyen megsérültek, közöttük volt a két járművezető is – közölte a tartományi rendőrség.
Az elsődleges vizsgálatok szerint az egyik szerelvény 57 esztendős vezetője szaladt bele a megállóhelyről éppen indulni készülő másik vonatba. A Magdeburger Verkehrsbetriebe szóvivője úgy fogalmazott, rendkívül súlyosnak számít a Südring/Halberstädter Straße megállónál történ baleset. A vélhetően a balesetet okozó járművezetőt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A szóvivő hozzátette: ezen a szakaszon, mint általában a villamosvonalak nagy részén a szerelvények „látra” közlekednek, technikai berendezések nem biztosítják a vonatok közötti távolságot.


Az ütközés következtében a hátsó szerelvény kisiklott, a vezetőállás és a hátsó szerelvény vége komolyan megrongálódott. Mindkét szerelvény NGT8D típusú alacsonypadlós motorkocsi volt.
A baleset okait, így azt, hogy miért nem állt meg a szerelvény az előtte haladó előtt, még vizsgálják.

(fotók: Elke Kürschner /  MDR)

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.