2014. 10. 22.

Siklás nyugaton

Mintegy félszáz utas volt az MTI híre szerint a Szombathelyről Veszprémbe tartó 9021-es számú személyvonaton, amikor az Ostffyasszonyfánál kisiklott október 21-én este. Szerencsére nem sérült meg senki sem a balesetben, de a helyreállítás sokáig tart.


Az MTI tudósítása szerint Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a szerelvény négy kocsija szaladt le a sínről, de a vonat annyira lassan haladt, hogy nem borultak fel. Hozzátette: a sárvári tűzoltók segítettek a járművek áramtalanításában és átvizsgálásában, az utasokat az ostffyasszonyfai állomás várótermében helyezték el és vonatpótló autóbusszal szállították tovább.

(fotók: Varga György / MTI)

A MÁVINFORM megerősítette, hogy a Szombathelyről Veszprémbe közlekedő személyvonat hat kocsija közül négy siklott ki a váltón, a vasúti pálya pedig komolyan megrongálódott. Both Ferenc, a MÁVINFORM ügyeletese helyreállítás miatti buszos pótlás miatt 35-40 perces késésekről beszélt este; a másnap délelőtti helyzetkép szerint 20-30 perces késések vannak, azonban ez kihat a Celldömölkről kiinduló többi vonal forgalmára is.
A rendőrség és a MÁV szakemberei megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát. A vasúti pálya és a felsővezeték helyreállítása azonban még hosszabb ideig tart: felsővezetéktartó oszlopok dőltek ki, a jelzők is megrongálódtak a balesetben. A helyreállítást és a mentést az éjszakai vihar is hátráltatta, a vasúti daruk csak szerdán reggel tudják a kisiklott három 29-05-ös és egy 19-37-es középszámú személykocsit visszaemelni.

MTI, RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.