2014. 10. 27.

Különleges napijegy

Idén ünnepli Németország és Európa a berlini fal lebontásának 25. évfordulóját. Számos rendezvény mellett a tömegközlekedési cégek is készülnek az ünnepségsorozatra: különleges napijegyet ad ki a berlini S-Bahn és a BVG az évforduló okán.


Számos programmal, ünnepi megemlékezéssel várják a polgárokat november 7. és 9. között Berlinben: a fal lebontásának, az NDK határainak megnyitásának 25. évfordulója alkalmából az egykori szektorhatáron világító léggömbök jelzik majd kelet és nyugat találkozását. Az 1989. november 9-i események két fő helyszínén, a Bornholmer Straßénál és az Spree felett átívelő Oberbaumbrückén számos program vár majd mindenkit.
Az ünnepi hétvége alkalmából a BVG és a berlini gyorsvasút is különlegességekkel készül: az egyik ezek közül az ünnepi menetjegy, amely három napig: november 7-én 0 órától november 10-én hajnal 3 óráig érvényes. A különleges napijegy a berlini ABC díjszabási zónában lesz érvényes, tehát a városon kívül a Berliner Außenringen és Potsdamban is közlekedhetünk vele. A 15 euróba kerülő jegyet október 27-étől lehet megvásárolni a BVG és az S-Bahn Berlin ügyfélszolgálatain és elővételi pénztáraiban, valamint néhány szerződéses partnernél.


A 8000 darabos limitált kiadású menetjegy nem csak a városlátogatóknak lesz érdekes: a jegyek nem a hagyományos minta szerint készülnek, hanem speciális, ünnepi dekorációval ellátott jegyek lesznek. A motívumok változnak a kibocsátótól függően: a berlini falat a BVG-nél egy metrószerelvény, míg az S-Bahn-nál a tervek szerint egy gyorsvasúti szerelvény töri majd át a jegy felületén.
Az évfordulós megemlékezésekkel kapcsolatos programok részletesen ide kattintva böngészhetők.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.