2014. 10. 04.

Vasúti fékezés – Szolgálati közlemény

2012. szeptember 29-én, azaz szinte napra pontosan két éve indult el a RegionalBahn fékes sorozata, eleinte heti, majd a második évtől kétheti rendszerességgel. A sorozatot azért indítottuk el, hogy ha valaki az elejétől a végéig elolvassa, és történetesen teljesen laikus akár ebben, akár bármilyen technikai jellegű témában, akkor is megértse, mitől áll meg a vonat. Sem a teljességre törekvés, sem a komolyabb műszaki tartalom ismertetése nem volt célunk. Az induláskor mi sem sejtettük, hogy a sorozat végül 55 részt ér meg, és hogy az Olvasók – még ha csak az érdeklődők egy szűkebb köre is – kifejezetten keresik, és kérik majd, ha valami miatt elmarad egy új rész a szokásos, szombat délelőtti idősávjából. Ezért természetesen hálásak vagyunk.


Az élet azonban közbeszólt, ezért most szünet következik. Hogy hosszú, vagy rövid, azt egyelőre nem tudjuk, de nem célunk a témát végképp abbahagyni. Szerzőnk ezután is jelentkezik majd írásokkal, de azt a megszokott, két heti rendszerességet, amely a fékes sorozatnál többé-kevésbé megvolt, sajnos nem tudja garantálni.

Az Olvasókat pedig hatalmas köszönet illeti, mind hűségükért, mind a cikkekhez írt kommentárokért és javaslatokért, melyekkel nagyban segítették a szerző munkáját, nem csak az egyes részek megírásánál, hanem a témaválasztásban is. Búcsúzóul csak ennyit szeretnénk mondani: folyt. köv.

(Az eddig megjelent részek a bal oldali menü „Szakmai sorozatok” / „Vasúti fékezés” pontjából érhetők el.)

Nánási Zoltán

Sorozatunk további részei ide kattintva olvashatók.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm az eddig elolvasottakat!
    Autószerelőként (tehát kívülállóként :) ) pivcit jobban megértem a dolgokat.

    VálaszTörlés
  2. csatlakozom, én is olvasóként követtem (bár hozzászólni nem sokat tudtam, ehhez laikusként). De azért legyen még, hisz fontos téma,

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.