2014. 11. 25.

Helyijárati jegyek mobilon

Bővíti a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül elérhető és megváltható menetjegyek körét az ÖBB. Ezúttal a stájerországi és a a felső-ausztriai helyi közlekedési jegyek kerültek be az osztrák vasút elektronikus jegyértékesítő alkalmazásába.


Mostantól fogva minden, az ÖBB okostelefonos jegyvásárlási alkalmazását használó utas elektronikus formában is megválthatja két közlekedési szövetség, a felső-ausztriai OÖVV és a stájer Verbund Linie járataira érvényes menetjegyeket.
Stájerországban meglehetősen bőséges a kínálat: a Graz, Leoben és Bruck an der Mur városában érvényes jegyek mellett 1-5 órás vonaljegyeket, napijegyet, heti- és havi bérletet, valamint a grazi háromnapos jegyet is megválthatják az utasok. Felső-Ausztria esetében vonaljegyet, napijegyet valamint a linzi, welsi és steyri helyi jegyeket is értékesíti elektronikus formában az ÖBB. Érdemes megjegyezni, hogy a mostani frissítés csak a mobilos alkalmazást érinti, a webes jegyeladó felületen, a ticketing.oebb.at oldalon már szeptember 16. óta értékesíti az osztrák vasúttársaság ezeket a jegyfajtákat.

Új jegytípusok az ÖBB kínálatában

Az ÖBB alkalmazását a webes felületen való regisztráció után használhatjuk és a mostani új jegyeken kívül számos más, az ÖBB által kibocsátott egyéb menetjegyet is megvásárolhatunk az alkalmazásban, sőt, a legtöbb jegytípus elektronikusan, a mobiltelefon képernyőjén keresztül mutatható be az ellenőrzést végző dolgozóknak.

Elektronikus jegykínálat Felső-Ausztriából...

...és Stájerországból

Az alkalmazás legfrissebb változata automatikusan ajánlja a közlekedési szövetségi jegyeket az érintett területek és útvonalak esetében, az utas így a legegyszerűbben kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb menetjegyet, amelyet többek között bankkártyával, hitelkártyával is kifizethet.

Egyszerűen, gyorsan és kényelmesen vásárolható meg akár egy grazi vonaljegy is az alkalmazás segítségével

A mostani fejlesztéstől az érintett felek azt várják, hogy minél többen váltanak elektronikus jegyre, aminek előnye a papírfelhasználás és a jegykiadó gépek, a személyzet terhelésének csökkentése mellett az, hogy mindenhol elérhető, gyors és modern jegyváltási lehetőséget kínál. Az ÖBB adatai szerint mintegy 400 ezer okostelefonos ügyfél használja a jegyvásárló alkalmazást és 2012 szeptembere óta, amióta elindították a „meineÖBB” néven futó új elektronikus értékesítési csatornát közel 470 ezer utas több mint 7 millió vonatjegyet vásárolt a webes felületen, valamint az okostelefonos alkalmazás segítségével.
Az ÖBB Tickets önálló, a Scottytól független alkalmazás, amely iOS-re és Androidra is elérhető. Letöltési lehetőségek az ÖBB honlapján, ide kattintva érhetők el.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.