2015. 06. 05.

Megrendelték a villamosokat

Megrendelte a Wiener Linien az első, a magaspadlós szerelvényeket végleg leváltó villamosokat a Bombardiertől. A tavaly év végi tenderbontás és a későbbi szerződéskötés után most konkrét rendelést adott le a közlekedési cég: 119 kocsit szállít majd a gyártó 2018 és 2026 között.




Konkrét rendelést adott le a Wiener Linien: 2018 és 2026 között 119 villamost szállít majd a Bombardier a 2014 decemberében megkötött keretszerződés értelmében. A rendelés mellé további 37 kocsira opciós jogot kötött ki a közlekedési társaság. A 119 villamosért összesen 431 millió eurót fizetnek majd, az opciós kocsik ára még nem dőlt el a hírek szerint.
A Bombardierrel kötött korábbi szerződés szerint 24 évig támogatják majd a Wiener Linien karbantartási munkáját és a FlexCare nevű program keretében az operátorok végzik ugyan a munkát, de a felelősséget a gyártó vállalja a megfelelő háttér biztosításával. A villamosok részletesebb specifikációját korábbi írásunkban már ismertettük, a részletes bemutatóért érdemes átlapozni.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.