2015. 12. 01.

Siklás a Semmeringen

Kisiklott egy tehervonat a Semmeringen, Breitenstein és Semmering állomások között. A baleset miatt teljes vágányzárat vettek fel Gloggnitz és Mürzzuschlag között, a vágányzár pedig várhatóan három hétig tart majd – közölte az ÖBB.


Kisiklott egy tehervonat Semmering és Breitenstein között a Pollereswand-alagútban, illetve részben a Kalte Rinne-viadukton. A pálya és a felsővezeték is megrongálódott. A baleset miatt Gloggnitz és Mürzzuschlag között vágányzárat vettek fel, a két állomás között a személyszállító vonatok helyett pótlóbuszok járnak, a tehervonatok pedig kerülő útirányon át közlekednek. A Payerbach-Reichenauból Bécs felé induló regionális vonatok a teljes vonalon közlekednek.

A baleset helyszíne

Az ÖBB közlése szerint a baleset helyszínén a vasúti pálya és a felsővezeték is megrongálódott, a Világörökség részét képező hegyi vasútvonalon pedig meglehetősen nehézkes a műszaki mentés és a helyreállítás is. A baleset okát egyelőre vizsgálják.
Ám az elsődleges feltételezések szerint a 42322-es számú tehervonat szétszakadt hegymenetben, ekkor a vonatszakadás miatt a vonat mindkét része befékeződött és állva maradt. A blokkra mögötte közlekedő 43601-es számú tehervonat szintén megállt. A hátsó tehervonatot segélymozdonnyal – a 1144 282-essel – visszahúzták volna Gloggnitzba és helytelen vágányon indították volna el újra. Miközben a segélygép felfelé tartott a vonatért, a 43601-es számú tehervonat meggurult és frontálisan ütközött a segélygéppel. Az ÖBB Trainspotter facebook-oldal közlése szerint az alagútban feltorlódtak a kisiklott teherkocsik olyannyira, hogy gyalog sem lehetett átvágni az alagúton, a mentést a két bejárat felől kellett megkezdeni, ami tovább nehezítette a feladatot.. A balesetben a 1144 282-es mozdonyvezetője sérült meg.

RegionalBahn információk

3 megjegyzés:

  1. Zuhanó repülőről süllyedő hajóra esni, kigyullad a tűzoltóautó, mi kell még...

    VálaszTörlés
  2. bázisalagutat oda.. Állítólag épül már :)

    VálaszTörlés
  3. A GYSEV megint szakíthat egy jót ebből!!!

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.