2016. 06. 29.

Új Solarisok Münchennek

Folyamatosan cseréli a müncheni buszflottát a város közlekedésért felelős társaság, az MVG. Mi magunk is számos alkalommal beszámoltunk különféle buszbeszerzésekről: a hagyományos megoldásokon túl formabontó ötletekkel is előálltak már a bajorok. Most hat új Solaris Urbino IV-est állítanak szolgálatba.




Újabb új buszokkal bővül a müncheni járműpark. Az MVG ezúttal hat új, negyedik generációs Solaris Urbinot állít forgalomba. A kocsik belső kialakítása a 2015-ben beszerzett kocsikkal azonos módon két többcélú térrel rendelkeznek. A csuklós autóbuszokon a 2-es ajtó mögött elsősorban a kerekesszékes utasok számára, a hármas ajtónál pedig a babakocsival és a nagy csomagokkal utazók számára alkalmas területet jelöltek ki.
A 18 méter hosszú autóbuszokat egy 368 lóerős, 10,8 literes motor hajtja. A járművek belső terlében LED-es világítás és modern utastájékoztató rendszer várja az utasokat, a biztonságot térfigyelő kamerarendszer szavatolja.

(fotók: SWM / MVG)

Az MVG bejelentette: a jelenlegi 320 darabos flotta további tizenöt pótkocsis szerelvénnyel is bővül mgé a nyár folyamán; az ősszel pedig két elektromos autóbusz is érkezik majd a bajor fővárosba kísérleti jelleggel. Az új buszok beszerzését a zsúfoltságkezelés keretében megszervezett új viszonylatok is szükségessé teszik.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.