2017. 11. 25.

START Klub Kártya: győzött a nyilvánosság

Úgy tűnik, a nyilvánosságnak még mindig van ereje: ezúttal is győzedelmeskedett a teljesen ésszerűtlen döntések felett. Persze azért örömünk nem felhőtlen, a rendszerbe továbbra is bármikor belenyúlhatnak a nagyokosok. Egyelőre azonban úgy néz ki, minden marad a régiben a START Klub Kártyák esetén.A RegionalBahn által megszellőztetett tervek szerint drasztikus változásokra került volna sor a MÁV-START törzsutaskártyájának rendszerében. Az áremelés mellett a kedvezmények sora is csökkent volna, ám a vasúttársáság vezetőinek utasellenes terveit nyilvánosságra hoztuk – aminek következtében előbb a határidők módosultak, majd a beérkező panaszok és hat civil szervezet, szakmai médium közös közleménye nyomán, amelyeket nyilvánvalóan írásunk generálhatott, visszakozni kényszerült Csépke András csapata. Így tehát minden marad a régiben, mindössze annyi történt, hogy hónapokon át nem lehetett az 50%-os kedvezményre jogosító kártyát meghosszabbítani. Legalábbis a honlapon jelenleg elérhető információk ezt a szcenáriót támasztják alá – a technikai szünetre és annak okára többszöri megkeresésünkre sem adott magyarázatot a vasúttársaság.
Ígérjük: a téma kapcsán van miről beszélnünk, így ezeket a gondolatainkat is hamarosan megosztjuk olvasóinkkal.

Halász Péter

5 megjegyzés:

 1. Ez is megérne pár gondolatot, mert ezúttal kifejezetten pozitív (XXI. század) irányba történik elmozdulás a hazai vasútnál. http://index.hu/gazdasag/2017/11/22/arcsokkentest_hoz_az_e-jegyekre_az_uj_vasuti_menetrend/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt majd azért meglátjuk,tényleg működik-e? Egyelőre még nem...

   Törlés
 2. Tegyük azért hozzá, hogy a “szakmai” médiumok és a “civil” szervezetek jóindulattal 10 embert jelentenek. Persze a magyar sajtónak hîvott megélhetési tollnoksereg semminek nem néz utána. 50%-os utazásaikat boldogan fizetik ezután is az adófizetők :-))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neked kellene a legjobban tudni, hogy mit jelent az üzletpolitikai kedvezmény fogalma. Vagy akkor ennyi bevétel se jelenjen meg a vasútnál? Hidd el, nem fog...

   Törlés
  2. Talán még nézne is, ha lenne kivel beszélni. A Cég kommunikációjának viszont csak két célja van: az üres termelési jelentések gerincvelői reflexből felmondása és a nettó agybaj kiszínezése.

   Törlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.