2020. 01. 14.

Rezsikökkentés 2.0

Tovább pörög az árcsökkentés a német távolsági közlekedésben. Februártól az eddig kimaradt kedvezménykártyák is bekerülnek a kedvezményes termékek körébe.




Múlt pénteken hivatalossá vált, hogy a Deutsche Bahn kedvezménykártya-rendszerének eddig kimaradt elemei is bekerülnek a távolsági vasúti személyszállítás kedvezményes ÁFA-körébe tartozó termékek közé. A BahnCard 25 és 50 százalékos kedvezményt biztosító verziói február 1-től szintén 10 százalékkal olcsóbban vásárolhatóak meg, ahogy ez már január 1-je óta igaz a többi távolsági termékre.

Nem járnak rosszul azon vásárlók sem, akik február 1-je vagy azutáni érvényességgel vették meg a régi áron a most bekerült termékeket: a DB fogja majd megkeresni az utasokat, hogy utalvény formájában térítse vissza a különbözete.

A mintegy 5 millió kiadott kártya tulajdonosa közül sokan örülhetnek majd az árcsökkentésnek, hiszen a már érvényes kártyák is feljogosítanak a csökkentett árú egyúti- és retúrjegyek megvásárlására. A 2. osztályra érvényes BahnCard 25 62 helyett 55,70 €, a BahnCard 50 255 helyett 229 € ellenében vásárolható meg egy évre. 1. osztályra szóló verzióban 112 és 463 € áron lesznek elérhetőek.

Adorján Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.