2021. 08. 17.

Kunság után Mezőföld

Az előző különvonat hosszúra nyúlt szervezése után újabb különvonatot tervez a Kunsági Vasúttúra csapata. Központibb indulási hely, azonos szerelvény és újabb különleges vasútvonal jellemzi az új tervet.






Alig egy hónap múlva szeretné közlekedtetni a következő különvonatát a Kunsági Vasúttúrát szervező csapat, ezúttal a Duna jobb partján, egy szintén szünetelő személyforgalmú vonalon. A Mezőföldi vasúttúra nevű különvonatánk menetrendjében a 42-es mezőszámú vasútvonal 2009 decembere óta meglehetősen kevés vonatot látott Dunaújváros–Paks szakasza a nap fő programja, de az adonyi és a dunaújvárosi kikötőbe is szeretnének begördülni a vonattal.

Ezúttal is a MÁV-START retro ingavonata lenne a jármű, hiszen villamosítatlan szakaszokat is érint a vonat.
Ezúttal a vezérlőkocsi nézne déli irányba.

Annyi viszont biztos, hogy ezúttal Budapest-Nyugati lenne a kezdő és végpont, a menetrend egyelőre pontosítás alatt áll, azzal néhány hét múlva jelentkeznek a szervezők. A jegyárak a Kunsági Vasúttúrához nagyon hasonlóak: menetjegy 6 éves kor felett 10.000 forint, utazásra nem jogosító támogatói jegy 2.000 forintért váltható. Jelentkezni a szervezőknél, e-mail útján lehet. Amennyiben 120 fölé megy a jelentkezők száma és minden más lehetőség is adott lesz, elindul a vonat.

Az esemény plakátja akár teljes méretben is olvasható


Adorján Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.