2022. 12. 13.

TRAMLINK Genfnek is

Újabb városnak szállíthat a Stadler Rail AG villamosokat, amik a hálózat bővítését is fedezik majd a meglévő flotta öregebb darabjainak lecserélése mellett.




Még az év vége előtt gyorsan szerződést kötött a tpg és a Stadler Rail AG egy már nyáron odaítélt tender eredményeként 38 TRAMLINK szállítására. Bár már ez a mennyiség is tekintélyes egy ekkora üzem esetén, további 25-re is van opció, így a '80-as évek végén épült klasszikus DAV-villamosokat teljesen ki tudják majd váltani még a növekvő hálózaton is. Korábban már összesen 41 TANGO érkezett a városba, így a városi cég már évtizedes kapcsolatot ápol a gyártóval.

Az 1980-as években beszerzett villamosok az új Stadlerek érkezésével tűnnek el végképp a genfi sínekről.
(fotó: Berky Dénes)

Az új villamosok 44 méter hosszúak és 2,3 méter szélesek lesznek, összesen pedig 250 utast szállíthatnak. A valódi forgóvázas kialakíás mellett is teljes hosszában akadálymentes lesz a beltér, az ablakok pedig a korábbinál nagyobbak lesznek a komfort növelése érdekében. A jármű orráról azt írja a Stadler, hogy a tpg kívánalmai szerint alakították egyedire, mi azért erősen a TINA vonásait látjuk benne.

Feltűnő jelenség lesz
(grafika: Stadler Rail AG)

Különleges fedélzeti szolgáltatásokról (USB-port, WIFI, stb.) és az árazásról sem adtak hírt, csak a környezetbarátnak mondott CO2-töltetű klímáról. Forgalomba állásukra 2025-ben lehet számítani.

Adorján Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.