2023. 04. 27.

Tovább pörög a káderforgó

Május 1-jei hatállyal menesztette a MÁV-csoport majdnem teljes vezetését Lázár János miniszter. A sajtóhírek szerint, amelyet az mfor.hu-ra hivatkozva hozott le a mainstream média jelentős változások lesznek.


A MÁV Zrt-nél az igazgatóság elnöke, azaz a MÁV elnöke Lepsényi István lesz, ő korábban a Magyar Suzukit és a Knorr-Bremse hazai leánycégét is vezette. Az igazgatóság további tagjai Wáberer György, Bogsch Erik, Ratatis Péter, Parragh László, Deák Tibor és Bethlen Miklós lesz. A vállalat felügyelőbizottságágát Baranyay László vezeti majd.
A személyszállító leánycég, a MÁV-START Zrt. elnöke Barna Zsolt, a Waberer's International elnöke lesz. A tagok pedig ifj. Chikán Attila, Németh Lászlóné, Puskás András és Sors László lesznek. A felügyelőbizottságot Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója vezeti majd, tagjai Martin A. Dale, Naszvadi György, Mayer András János, Friedrich Imre és Barna István lesznek.
Korábban folyosói pletykák szóltak arról is, hogy Dávid Ilona korábbi elnök-vezérigazgató lehet a MÁV elnöke, de ő egyelőre nem tér vissza, bár a vezérigazgatói székben még akár válthatja is Pafféri Zoltánt. Mosóczi László MÁV-START vezér posztja viszonylag biztosnak látszik, ő régi, jól bejáratott közlekedési káder.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.