2011. 04. 23.

Olimpiai igavonó

Ötkarikás játékokra pályáznak a németek. Ennek okán új ruhát kapott a Deutsche Bahn 111 031-1 pályaszámú mozdonya is s így a kandidáló bajor főváros mellett agitál.

Április eleje óta újabb „Werbelokkal” gyarapodott a német vasút. A regoinális forgalomban serénykedő 111-es sorozat egyik példánya, a 031-es számú érvel München mellett. A bajor főváros ugyan 1972-ben már rendezett nyári olimpiát, de ezúttal Garmisch-Partekirchennel közösen a téli játékokra pályáznak. A német vasúttársaság is kiáll a törekvés mellett és a döntést megelőző napig a maga módján agitál a német város mellett.

A szigorú szabályozás értelmében a mozdony mindössze 2011. július 5-éig viselheti a különleges feliratokat, utána el kell azokat távolítani. A 111 031-es elvileg a megszokott müncheni fordulókat járja, így bármerre elvetődhet, ahova kollégái, bár a DB Regio azt ígéri: jobbára a München–Garmisch-Partenkirchen–Kufstein(–Innsbruck) viszonylatra osztja majd be a gépet.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság július 6-án dönt majd a dél-afrikai Durbanban tartandó ülésén a 2018-as téli olimpia helyszínéről. A német város mellett a francia Annecy és a dél-koreai Pjongcsang is kandidál – utóbbi már a 2010-esre és a 2014-esre is pályázott már.

(fotók: Uwe Miethe / DB AG)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.