2012. 03. 27.

Minden hely elkelt

Minden kiadható centimétert kiadtak az idei InnoTransra – már ami a vasúti vágányokat illeti. A Messegeländén 3500 méternyi vágányon csodálhatjuk meg szeptemberben a legújabb vasúti járműveket.





Ahogy két éve, úgy idén is elmondható, hogy minden lehetséges centimétert kiadtak az InnoTrans idejére a berlini Messegelände szabad területén. A vasúti vágányokat 3500 folyóméter hosszabban foglalták le a különféle járműgyártók.
A vasúti vágányok mellett a kiállítási csarnokokban is kiadták már az összes talpalatnyi helyet. Az idei InnoTrans a hírek szerint a 2010-esnél is nagyobb lesz és több kiállító jelenik meg. A bővülés egyik lehetséges oka, hogy a városi közlekedés külön szakkiállítást kapott, amelyet idén nyáron rendeztek meg először.
A szlovákok IC-kocsija mellett sok más, új járművet is megcsodálhattunk 2010-ben. Ez idén sem lesz másképpen – igaz, a MÁV-GÉPÉSZET IC-kocsiját nem láthatjuk a kiállításon
(fotók: Magyarics Zoltán)

Az InnoTrans honlapjára felkerült kiállítói jegyzéket elnézve megállapíthatjuk: sajnos a MÁV-GÉPÉSZET csodálatos, leendő IC-kocsiját nem láthatjuk, legfeljebb csak látványterveken 2012. szeptember 18. és 21. között a német fővárosban. Egyetlen magyar járműként a pályavasút egy Unimgoja jelenik majd meg a síneken Berlinben.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.