2012. 06. 06.

Monori ingák: lemondva

Szerda reggel nem közlekednek a Budapest és Monor közötti helyi vonatok, mert tegnap este kisiklott egy Bobó Kőbánya-tehernél. A mozdonyt már visszaemelték a pályára, de a sínek helyreállítása még eltart egy ideig.

A MÁV-START közlése szerint kedden este 20:21-kor siklott ki – egyelőre ismeretlen okok miatt – egy 448-as (korábban M44-es) sorozatú mozdony. A gépet hajnali fél négyre visszaemelték a pályára, de a helyreállítási munkák egy ideig eltartanak. Emiatt lemondták a monori helyi vonatokat, helyettük a zónázó vonatok állnak meg minden állomáson és megállóhelyen. A lajosmizsei vonatok pedig nem jönnek be a Nyugati pályaudvarra, hanem Kőbánya-Kispestről fordulnak vissza.
A MÁV sajtókapcsolatokért felelős munkatársai szerint 11 óra körül állhat helyre a megszokott forgalmi rend. Addig 10-12 perces késéseket vizionálnak a sajtósok, míg egyes oldalak már nem is számolnak késésekkel, a gyakorlatban azonban reggel háromnegyed hétkor Kőbánya-Kispest és a Nyugat pályaudvar között csak húsz percet vagy annál többet késő vonatokat találtunk.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.