2012. 07. 27.

Letarolták a tornyot

Súlyos vasúti baleset történt Németországban. A Senftenberg melletti Hosena vasútállomásán két tehervonat ütközött össze. A balesetben gyakorlatilag megsemmisült a pálya mellett álló váltóállító torony. Az ott szolgálatot teljesítő vasutast sokáig keresték, végül megtalálták a holttestét; a két mozdonyvezető súlyosan megsérült.


Csütörtökön este egy álló tehervonatba rohant bele egy másik a németországi Hosena városában. Az ütközés nyomán kisikló teherkocsik lényegében letarolták a váltóállító tornyot az állomáson, a romok alatt sokáig keresték az akkor éppen szolgálatot teljesítő vasutast. A szövetségi rendőrség közlése szerint a kutatás nehézkes, több tonnányi törmeléket kell eltakarítani ugyanis. Idővel azonban megtalálták a vasutas holttestét.
Egyelőre nem tudni, hogy miért haladta meg a továbbhaladást tiltó jelzőt a sódervonatot továbbító E186 140 pályaszámú, az ITL által üzemeltetett mozdony vezetője. A vonat egy, az állomáson várakozó, üres teherkocsikból álló vonatba rohant bele; az álló, üres tehervonat utolsó három kocsija tarolta le a tornyot.
A baleset helyszíne, Hosena állomás

A két mozdonyvezetőt kórházba szállították, egyiküket helikopterrel Drezdába kellett szállítani. Állapotukról egyelőre nincs információ.
A műszaki mentés folyamatosan zajlik, Ruhland és Hoyerswerda között a vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek várhatóan a hét végéig – tudatta a DB AG.
A baleset helyszínén készült képek forrása a Lausitzer Rundschau

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.