2012. 07. 19.

Új arculat

Egy közösségi közlekedési szolgáltatónál és egy megrendelői szervezetnél is fontos a jó dizájnnal kialakított weboldal. Napjainkban egyre nagyobb hangsúly kerül ugyanis a netes tájékoztatásra, hiszen így otthonról akár jegyet lehet venni, akár menetrendeket lehet lekérni és persze a legfrissebb közlekedési hírek is egy kattintással elérhetők.


A Berlin és Brandenburg közösségi közlekedését szervező Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg, azaz a VBB is érezte a nyomást, hogy bizony, időszerű lenne már a weblapot lecserélni, hiszen nem csak a dizájn, hanem a szerkezet is kissé idejétmúltnak tűnik.
A régi dizájn még itt-ott fellelhető, de a főoldal már az új külsővel jelenik meg mindegyik eddig ismert címen

Új oldal, előtérben a hasznos információk. Így kell csinálni!

A korábbi, egyébként meglehetősen bonyolult webcímet is lecserélték, így a www.vbb-online.de helyett immáron a magától értetődő www.vbb.de címen (is) elérhető a közlekedésszervező honlapja.
Az új weblapon a már ismert tartalmakkal is találkozhatunk, így egy adott vonal teljes menetrendjét is lekérhetjük, de akár az offline használható menetrendi keresőt és a hozzá tartozó friss adatbázist is letölthetjük az oldalon barangolva.
Ha pedig online terveznénk az utazásunkat, arra is lehetőség van a megújult utazástervezővel. Ráadásul a program már nem a Google vagy valamelyik kevéssé ismert térképszolgáltató adatait használja, hanem a nyílt forráskódú, gyorsan frissülő OpenStreetMaps térképeit mutatja.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.