2012. 08. 18.

A korridor zárva

Hatósági intézkedés miatt várhatóan szombaton 15 óráig lezárták az ÖBB által is használt korridort Salzburg és Kufstein között. Az ÖBB adatai szerint Traunstein és Übersee között nem járnak a vonatok. A Railjet-vonatok késnek és kerülnek, illetve buszok vagy éppen tartalékszerelvény pótolja őket.



Hatósági intézkedés miatt lezárták a Salzburg–Rosenheim vasútvonalat Traunstein és Übersee között. Az ÖBB adatai szerint két órás késések is várhatók. Az osztrák vasúttársaság tájékoztatása szerint a Zürichből Bécsbe tartó RJ 163-as Zell am See felé kerül, a menetrendtől eltérően megállva Salzburg Südön, viszont kihagyja a salzburgi főpályaudvart. Ugyancsak kerül az IC 862-es Zell am See felé. Az IC 865-ös késése miatt Salzburg és Bécs között mentesítő vonat indul. Ugyancsak mentesítő vonat indul az RJ 65-ös késése miatt Wien Westbahnhofról Budapestre a vonat eredeti menetrendjében, 15:54-es indulással. A késett RJ 65-ös viszont emiatt csak Bécsig közlekedik. Ugyancsak mentesítővonat indul az EC 113-as helyett EC 10113 számban Salzburgból Klagenfurtba.
Az RJ 162-es késése miatt két vonatpótló autóbusz indult Innsbruck Frachtenbahnhof (!) állomásról Feldkirchbe.
Az ÖBB tájékoztatása szerint az IC 865, RJ 65, RJ 60, EC 112, EC 113 és IC 867 számú vonatok megvárják a vágányzár feloldását. Az osztrák vasút úgy számol, hogy átlagosan 120 percet késnek az érintett vonatok.


A két órás késést szenvedett 65-ös számú Railjet helyett az ÖBB a bécsi Westbahnhoftól mentesítő szerelvényt indított a menetrend szerinti indulási időben - képünkön ez a vonat kocog be a Westbahnhof előszobájának tekinthető Penzing állomásra




A 65-ös pótló a Budapestről érkező 66-os szerelvényével pózol Penzingben, mivel az egyvágányos összekötővágány előtt a 65-öst megállították a 66-os miatt (fotók: Magyarics Zoltán)


RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.