2012. 08. 23.

Fának ütközött az S-Bahn

Néhány nappal a tegeli siklás után ismét balesetről érkezett hír a berlini gyorsvasút háza tájáról. Ezúttal az S7-es viszonylaton közlekedő vonat ütközött egy kidőlt fának Grunewald és Westkreuz között.

Csütörtökön délelőtt a berlini S7-es viszonylaton közlekedő, Potsdam felől érkező gyorsvasúti szerelvény fának ütközött. A kidőlt fa Grunewald és Westkreuz között akadályozta a forgalmat. Az első hírekkel ellentétben a vonat nem siklott ki és az utasok sem sérültek meg – csak a mozdonyvezetőt kellett sokkos állapotban kórházba szállítani a három, helyszínre érkezett mentőnek.
Az eset egyébként nem egyedi a viszonylaton. Az erdős területen vezető pályán rendszeresen okoz gondot kidőlt fa, letört faág, különösen viharok után. A balesetek itt azért is különösen érzékenyen érintik a forgalmat, mert Berlin-Charlottenburg és Berlin-Wannsee között nem közlekednek a regionális vonatok, csak az S-Bahn-szerelvényeivel lehet utazni a decemberi menetrendváltásig.
Mindemellett pedig a járművek rendelkezésre állását is érzékenyen érinti a baleset, ugyanis a viszonylaton nyolc kocsis „Vollzugok” közlekednek, így a baleset miatt nyolccal kevesebb jármű, azaz néggyel kevesebb „Viertelzug” áll az S-Bahn Berlin rendelkezésére.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.