2012. 09. 28.

Indul a bombaszezon

Szeptember közepe óta nem járnak a vonatok Birkenwerdertől északra a Berlin és Rostock közötti vasútvonalon. A Berlin melletti települések, köztük Oranienburg kötött pályás kiszolgálását csak az S-Bahn végzi – ha végzi. A nagyvasúti szerelvények az oranienburgi pályaudvar alatt lévő II. Világháborúból származó robbanóeszközök hatástalanítása miatt nem járnak.


Azonban a közeljövőben nem csak a nagyvasút, hanem az S-Bahn közlekedésében is fennakadások lesznek, lehetnek a robbanószerkezetek hatástalanítása miatt. A DB AG tájékoztatás szerint az első ilyen korlátozás e sorok megjelenésekor lépett életbe: szeptember 28-án 9 órától ugyanis az S1-es viszonylat járatai csak Birkenwerderig közlekednek; onnan Borgsdorfig ingajáratban; Borgsdorf és Oranienburg között pedig vonatpótló buszok közlekednek várhatóan délig.
A hírek szerint az oranienburgi pályaudvar környékéről mintegy száz lakót is kitelepítenek a hatástalanítás idejére.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.