2012. 10. 29.

Guruló kávézó

A cseh RegioJet egyértelműen fejlődik. A magánvasút ezúttal egy kávézónak vagy éppen konferenciateremnek is használható járművet mutatott be.







Alig több, mint egy esztendővel ezelőtt, 2011 szeptemberében indult el a RegioJet Prága és Ostrava közötti járata, máris hatalmas karriert futott be a cég – gondoljunk csak arra, hogy a DB AG inkább velük működik együtt, mint az állami ČD-vel a Prága és Hamburg közötti vonatok közlekedtetésében.
A kocsi belső terében a kényelmesen lehet akár értekezleteket is tartani – nem titkoltan az üzleti utasokat is célozza az új szolgáltatással a RegioJet

Az egykori első osztályú kocsik belső teréből megmaradt néhány fülke, ezekben négy ülés várja az utasokat
(fotók: RegioJet)

Ezúttal azonban nem nemzetközi eseményről adunk hírt, hanem arról, hogy újabb szolgáltatással bővítette a kínálatot a társaság. Az „internet café” névre keresztelt járműben egy kis bárpult várja a kuncsaftokat, ahol italok és snackek érhetők el. A jármű nagyobbik részét – ami egykoron az ÖBB egyik elsőosztályú kocsija volt – a tágas, asztalokkal ellátott tárgyalóterem teszi ki; emellett pedig néhány fülke is megmaradt az utasok számára. Az ilyeténképpen egyébként is gördülékennyé vált megbeszéléséket flip-chart is segíti, emellett hamarosan megfelelő IT-infrastruktúrát is kiépítenek a jármű fedélzetén: az utasok számára többek között nyomtató is rendelkezésre fog állni az ASmz sorozatú személykocsiban.
A személykocsiban erre a linkre kattintva körülnézhetnek olvasóink.
A RegioJet lépése annak fényében is érdekes lehet, hogy miközben egyre több társaság nyit a fedélzeti ellátások valamilyen szintű fejlesztése irányában, addig a MÁV-START június 15-ével megszüntette a belföldi InterCity-vonatokon még megmaradt étkezőkocsikat...

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.