2012. 11. 11.

Kilépett a motorvonat – áll a forgalom

Kisiklott a Nordwestbahn üzemeltetésében lévő egyik LINT-motorvonat vasárnap délután az észak-németországi Oldenburgban. A baleset miatt a pályaudvaron egyelőre nem közlekednek a vonatok. Sérült szerencsére nincs.


Kisiklott a Nordwestbahn egyik, tolatási mozgásokat végző LINT-motorvonata vasárnap a németországi Oldenburg pályaudvarán. A pályát elhagyó járműnek sikerült olyan szerencsétlenül megállnia, hogy kidöntött egy felsővezetéktartó oszlopot is. A mentés és a helyreállítás idejére a felsővezetéki hálózatot áramtalanították, a vonatforgalmat leállították – közölte a Timo Kerzenfischer, a Nordwestbahn (NWB) szóvivője. A peronok közelében történt baleset miatt miatt hétfő délelőttig biztosan pótlóbuszok szállítják a vonatok utasait a környéken.
(a képek forrása: NDR)

A szakemberek először a kisiklott motorvonatot rakják vissza a pályára, a felsővezetéki rendszer és a pálya helyreállítása csak ezután következhet.
A DB AG közlése szerint az Oldenburgig közlekedő távolsági vonatok csak Delmenhorstig mennek, onnan buszokkal lehet eljutni Oldenburgba.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.