2012. 11. 09.

Szalóczy Pál újabb hódítása

Az M2-es metró vonalán közlekedő Alstom-szerelvényekben az indulás óta hallhatjuk (ismét) a neves rádióbemondó, Szalóczy Pál hangját. A régi orosz szerelvényeken azonban eddig még Tarcsa Zsuzsa beszélt. De ez úgy tűnik, megváltozik, hiszen Szalóczy hangja új helyekre juthat el.



Újabb helyszínen szólalhat meg Szalóczy Pál hangja. A kellemes orgánumú rádióbemondó egy ideje eltűnt a Magyar Rádió műsoraiból, de szerencsére a budapesti közlekedésbe néhány éves szünet után visszatért: az Alstom metrószerelvényein már az ő hangját hallgatják (ismét) az utasok.
Az Alstom metrószerelvényein az indulás óta Szalóczy Pál hangja szól

Most úgy hírlik, hogy újabb helyen találkozhatunk a hangjával: a hírek szerint az észak-déli, azaz az M3-as metró vonalán közlekedő egyik szerelvényben találkozhatunk vele. A 320-as és a 352-es pályaszámú vezetőállásos motorkocsik által közrefogott szerelvényen – a BKK új angol hangjával együtt – már a rádióbemondó hangját hallhatjuk. A hang bár kicsit halk és még nem mindig működik megfelelően az új felvétel, a szakemberek hamarosan javítják a hibákat és végre ismét az ismerős hang közölheti velünk a következő megálló nevét.
A szovjet EV, EV3, 81-71x és a felújított EVA (azaz a „Barbi”) szerelvényeken Tarcsa Zsuzsa hangja szólt eddig
(fotók: Halász Péter)

Korábban a BKV a megállók nevének felmondására Tarcsa Zsuzsát kérte fel (ő szintén a Magyar Rádió bemondója volt egy időben), az ő hangját hallhatjuk jelenleg az orosz metrókon és szinte mindenhol, ahol gép hangosbemondás van a BKV hálózatán. Mellette Varga János (ő is a Magyar Rádió bemondója, jelenleg jobbára a Bartók Rádión hallhatjuk őt) kiváló orgánumával is találkozhatunk az M1-es metróként emlegetett kisföldalattin. Korábban a BKV szóvivőjeként is ténykedő Kiricsi Karola kissé lassú beszédhangjával is találkozhattunk, szerencsére azonban a BKV telefonközpontján kívül máshol már nem „élvezhetjük” a jelenleg a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság szóvivőjeként ténykedő hölgy orgánumát.
Az index.hu videjója Szalóczy Pálról és az állomásbemondások felvételéről

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.