2012. 11. 28.

Sztrájkbizottságot alakított a BKV egyik szakszervezeti szövetsége

Sztrájkbizottságot alakított a BKV egyik legnagyobb szakszervezeti szövetsége, mert elégedetlen a cég jövőjét is érintő tárgyalások menetével. A keddi döntés során a sztrájk időpontját még nem határozták meg.

Gulyás Attila, a bizottságot létrehozó Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, akkor határoznak a sztrájk megszervezéséről és pontos időpontjáról, ha a közeljövőben sem lesznek változások a tárgyalások menetében. A felek között csütörtökön folytatódnak a tárgyalások.
A Bolla Tibor BKV-vezérigazgatóhoz a csatlakozó szakszervezetek által írt levélben – amelyet az MTI-hez is eljuttattak – úgy fogalmaztak: a BKV vezetése a kötelező egyeztetés során nem akart megegyezni a szakszervezetekkel, ezért alakították meg a sztrájkbizottságot.
A szakszervezetek azért kezdeményeztek kollektív munkaügyi vitát, mert – mint írták – nem nézhetik tétlenül a BKV egyre rosszabb pénzügyi helyzetét, a romló műszaki körülményeket, dolgozóik egyre rosszabb munkakörülményeit és anyagi helyzetét.

MTI

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.