2013. 01. 24.

Hókotróval ütközött az IC

Hókotróval ütközött a Pozsonyból Kassára tartó IC 507-es. A Kriváň nevét viselő vonatot továbbító Gorilla Liptószentmiklósnál találkozott a síkosságmentesítő járművek. A hírek szerint a mozdonyvezető életét vesztette.




Életét vesztette a mozdonyvezető abban a balesetben, amely szerdán késő este történt Szlovákiában. A Pozsonyból Kassára tartó IC 507-es „Kriváň” mozdonya Liptószentmiklós közelében, Beňadiková településénél ütközött össze egy hókotróval. A 13 percet késő vonatot a ZSSK 350 011-es pályaszámú mozdonya továbbította, a vezetőfülke teljesen összeroncsolódott. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit keresett az útátjáróban a síkosságmentesítő jármű, de egy lehetséges változat szerint pont az útátjáróban állt le a kocsi motorja és nem sikerült beindítani a járművet. Így tehát a vezető kiugrott a járműből, hogy legalább ő megússza az ütközést az érkező vonattal.
(a képek forrása: sme.sk)

A Pozsony felől érkező vonat, bár a mozdonyvezető vészfékezésbe kezdett, már nem tudott megállni az akadály előtt. A vonatot továbbító Gorillán dolgozó mozdonyvezető a baleset következtében életét vesztette, testét jó két óra után tudták kiszabadítani a tűzoltók.
Ivana Kapráliková, a ŽSR egyik sajtósa jelezte: az utasok autóbuszokkal folytathatták az utazásukat. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett vasúti pályarészt lezárták. Az utasok közül senki sem sérült meg a balesetben.
A baleset helyszíne

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.