2013. 04. 21.

Kelenföldi kupleráj

Felsővezeték-szakadás miatt jelentős, 50-90 perces késésekre kell számítaniuk a Budapest-Kelenföldről a Dunántúlra induló, illetve onnan érkező vonatok utasainak várhatóan vasárnap késő estig – közölte a MÁVINFORM az MTI-vel. A valóság persze ismét eltért az ügyeletes szép reményeitől: a vonatok jobbára 180-240 perces késéssel közlekedtek.

A Kelenföldi vasútállomáson vasárnap kora este 100 méteren leszakadt vezeték miatt Kelenföld és a Déli pályaudvar között nem közlekednek a vonatok.
A Déli pályaudvarig közlekedő vonatok így csak a Kelenföldi pályaudvarig közlekednek, és onnan fordulnak vissza. A MÁVINFORM ugyan 50-90 perces késéseket vizionált, de nem volt ritka a 180-240 perc körüli csúszás sem.
A MÁV-START a BKV-tól rendelt buszokat az utasok elszállítására; a BKV három autóbuszt tudott biztosítani a Kelenföldi pályaudvar és a Déli pályaudvar között. Igaz, ebből estére nem maradt semmi, az iho.hu beszámolója szerint az utasok a 907-es éjszakai autóbuszra próbáltak meg feltömöröülni.

MTI, RegionalBahn információk

1 megjegyzés:

  1. Még ma hajnalban is alakítottak, ugyanis 4:40-ig nem fejeződött be a (betervezett) kikapcsolás, ezért a Déli 5:10-ig feszmentes volt, pontosabban hol volt vonalfeszültség, hol nem... Nem is értem, hogy a vasárnap esti havária után miért vállalták be a kikapcsolást.
    Az első Szabolcsi vonat Kelenföldről indult, meg talán az első Martoni kirohanós is elmaradt, valamint a "szokásos" +20-30 percek...

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.