2013. 05. 31.

Visszatér a Fővám térre 83-as troli

Június 1-jétől, szombattól visszatér a Fővám térre a 83-as trolibusz. A sikeres próbamenet után a Budapesti Közlekedési Központ közölte: a járat ezentúl a régi, megszokott útvonalán jár majd.


A 83-as vonalán június 1-jétől, szombattól ismét csuklós trolibuszok járnak, miután a Corvinus Egyetem épülete mellett, a Duna part felé eső szakaszon elkészült az új díszburkolat, amelyre csak a trolibuszok hajthatnak be.
A 83-as trolibusz a 4-es metró építkezése miatt kényszerült kerülni: előbb pótlóbuszokkal, majd önjáró trolibuszokkal járta a viszonylat a környék különböző utcáit. Ehhez kapcsolódóan a Kálvin tér átépítésének kezdetéig járt az Orczy tér és a Kálvin tér között a 83-as troli és a 9-es busz betétjárataként közlekedő 89-es trolibusz is. 


A 83-ason ezentúl csuklós kocsik közlekednek majd, az alacsonypadlós szolgáltatást a csuklós MAN/ÖAF trolikkal biztosítja a BKV. A 83-asról felszabaduló Solarisok átkerülnek a 79-es vonalára, amely június 3-ától hosszabb útvonalon jár: kiszolgálja a Kárpát utca és a Révész utca térségét is a Vizafogó lakótelepen, ahol önjáró üzemmódban közlekednek majd a kocsik.

A próba egyik résztvevője a 350-es pályaszámú troli volt

Egy GVM-mel, nevesül a 255-össel is kipróbálták az új, csak a trolik számára fenntartott útszakaszt

Visszatér a 83-as trolibusz a Fővám térre
(fotók: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.