2013. 07. 11.

Elnézték a váltóállítást

Elnézte a váltóállítást a forgalmi szolgálattevő, így nem a főpályaudvaron, hanem egy másik állomáson találta magát egy InterCity vonat szerdán délután a német fővárosban.





Rossz vágányra irányították az egyik, Kölnből érkező InterCity-vonatot a német fővárosban szerdán délután. A Der Tagesspiegel beszámolója szerint a vonatnak Wannsee és Jungfernheide érintésével kellett volna eljutnia a Hauptbahnhof földalatti vágányaihoz. Ehhez képest viszont a szerelvény Berlin-Gesundbrunnen pályaudvaron kötött ki. Innen körüljárás után, immáron a váltókat helyes irányba állítva juttatta el a forgalom a szerelvényt az eredeti végállomására. A kitérő mindössze tizenegy perces késést jelentett. A hiba oka egyelőre ismeretlen.

InterCity-vonat Berlin-Gesundbrunnen pályaudvaron. A képen látható vonat üzemszerűen jelent meg a pályaudvaron
(fotó: Magyarics Zoltán)

Természetesen nem ritkák a hasonló jellegű hibák idehaza sem: egy figyelmetlen váltóállítás következtében szedtek már össze szombathelyi gyorsvonatot Érd és Százhalombatta között jónéhány éve.
De a németek sem tökéletesek: nemrégiben rendszeres volt, hogy a Wolfsburgban megálló ICE-vonatok egyszerűen kihagyták a megállót – pedig a DB AG is szent ígéretet tett, hogy soha nem fog ilyen többet előfordulni, a város pedig ingyen meccsbelépőkkel motiválta a megállási rend betartására a mozdonyvezetőket.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.