2013. 10. 20.

Videóajánló, XL. rész - a Miniatur Wunderland mozgóképen

Tegnapi és tegnapelőtti cikkeinkben a hamburgi Miniatur Wunderland világába kalauzoltuk olvasóinkat, ennek jegyében mai videóajánlónkban pedig a MiWuLa TV rövidfilmjei közül válogattunk. A mozgóképeken megelevenedik számos, fényképen már bemutatott részlet, valamint egészen más szemszögből is megismerkedhetünk az óriási terepasztal életével. Sőt, a kulisszák mögé is betekinthetünk, nem is akármilyen formában: modellezők számára igazi csemege, hogy maguk az építők mesélnek a technikai részletekről és a néha különleges megoldásokról.



A kiváló kommunikációt folytató Miniatur Wunderland saját YouTube-csatornával van jelen a digitális világban, amelyen hagyományos imázsfilmeket, részletesebb bemutatókat és „werkfilmeket” egyaránt közzétesznek. Ezek közül válogattunk néhányat a mai ajánlóba.
Elsőként érdemes megnézni a MiWuLa rövid reklámfilmjét, mely önmagában is profi munka és étvágygerjesztő kivonatát adja a temérdek látnivalónak.



A legnagyobb attrakciónak számító repülőtérről külön tematikus filmet is tett közzé a Miniatur Wunderland stábja, melyben látványos képsorokon mutatják be a világ legkisebb légikikötőjének életét. Az igazán lebilincselő képsorok az éjszakaiak, főképpen a reptéri tűzoltóság felvonulását bemutató másodpercek.



A következő kisfilm egészen más szemszögből mutatja be a terepasztalt, ugyanis apró kamerék segítségével magunk is a vezérállásban vagy éppen a vezetőfülkében érezhetjük magunkat. Természetesen repülővel érkezünk Knuffingen városába, majd a képzeletbeli modellutas közútra vált, hogy Knuffingen óvárosán és az amerikai autópályán át járja be a terepasztalt. Nem marad ki a hajózás sem, végül pedig különféle vasúti járművek vezérállására kalauzol el minket a film. A hatás lenyűgöző!



Aki idáig velünk tartott, azt bizonyára a technikai részletek, a megvalósítás mikéntje is érdekli. Nos, a MiWuLa videócsatornája számukra is kínál egy sorozatot, mely a „Gerrit naplója” címet viseli. A MiWuLa egyik kulcsfigurája, Gerrit Braun mesél a terepasztal különféle részeiről, elkészítésük különleges aspektusairól és megannyi, a látogatókat foglalkoztató kérdésről. Ezen filmek közül egyet ajánlunk ezúttal, melyben Gerrit műszaki oldalról közelíti meg a kérdést és a hatalmas asztalt irányító rendszerekekről mesél a nézőknek.




Magyarics Zoltán

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.