2013. 11. 25.

Elkészült a 2-es villamos

Elkészült a kivitelező a pálya- és felsővezeték-építéssel a debreceni 2-es villamos vonalán. 2013. november 25-én feszültség alá helyezték a felsővezetéket és megkezdődhetnek a próbamenetek az új vonalon.


Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere közleményben tudatta: elkészült a 2-es villamos pályája és a felsővezeték-rendszer. Hétfőn reggel nyolc órakor feszültség alá helyezték a Thomas Mann utca–Békessy Béla utca–Kartács utca–Doberdó utca–Böszörményi út közötti szakasz földkábeleit és a felsővezetékeket is.

November 2-án még csak erősen épülőfélben volt a Doberdó utcai végállomás – azóta befejeződtek az építkezések, jöhetnek a villamosok!

Az üzemszerű működés feltételeinek meglétét ellenőrizni kell, ezért a Salétrom utcai telephelytől egészen a Békessy Béla utca–Kartács utca–Doberdó utca–Böszörményi út hurokig üzemi próba keretében kigördül az első villamosjármű, egy KCSV 6-os szerelvény. A villamos 2013. november 25-én (hétfőn) délután 15 órakor indul a Salétrom utcai telephelyről, hogy megtegye első teljes körét az új villamosvonalon.


Az első villamos nem CAF, hanem egy KCSV 6-os lesz majd
(fotók: Halász Péter)

Augusztusban már CAF-villamos is próbázott a kettes vonalán, de akkor még csak a Nádor utcáig volt járható a pálya
(fotók: Magyarics Zoltán)


Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.