2013. 12. 05.

Személycsere a VBB-nél

A Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg élén személycserére kerül sor: a hírek szerint nem hosszabbítják meg Hans-Werner Franz szerződését, hanem új embert kap a megrendelő szerepében is eljáró szervezet. Az új vezető Susanne Henckel lehet.


Sajtóhírek szerint a 48 esztendős Susanne Henckel válthatja 2014 februárjában a VBB mostani vezetőjét, Hans-Werner Franzot. Kritikusai a főleg a DB AG-nál vannak jelen, akiknek nem igazán tetszett, hogy a közlekedési szövetség komoly kritikákat fogalmazott meg a berlini S-Bahn működése kapcsán egy emlékeztetőben. A BVG részéről sem látják őt szívesen: szerintük a közlekedés szövetség túl sok dologgal foglalkozik, ami nem is tartozik a feladatai közé.


Az új vezetőjelölt, Susanne Henckel korábban tizenhat évig vezette a Nordhessische Verkehrsverbundot (NVV), amely számos úttörő projektnek volt gazdája – többek között a kasseli tramtrainnek is. De ide tartozik az is, hogy garantálják a menetidőket, ha egy járat öt percet vagy többet késik, az utasoknak kártérítés jár a szolgáltató, illetve a szövetség részéről.
Susanne Henckelt december 5-én választhatja meg a VBB felügyelőbizottsága. Henckel jelenleg a BAG-SNPV vezetője, amely a különféle megrendelőszervezetek összefogó ernyőszervezete, így komoly tapasztalatokkal rendelkezik a közlekedésszervezés terén.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.