2014. 01. 20.

Desirót vesz a GYSEV

A GYSEV öt új motorvonatot vesz – a Siemenstől. A regionális vasúttársaság öt Desiro ML motorvonatot állít forgalomba 2016 májusáig.


A Railway Gazette által megszellőztetett tervek szerint az öt motorvonat a Fertőszentmiklós és Neusiedl am See között a FHÉV vonalán – amelyet a GYSEV venne meg – járnak majd, illetve a Deutschkreutz, Sopron, Wulkaprodersdorf és a burgenlandi tartományi székhely, Eisenstadt közötti forgalomban vesznek részt.
A Siemens motorvonatainak beszerzésére 30,7 millió eurót fordít a GYSEV.
Korában már megírtuk: a GYSEV a magyar hálózatra szánt egyáramnemű FLIRT-ek mellett az osztrák vonalakon is közlekedni képes villamos motorvonatok beszerzésén gondolkodik. A viszonylagos csendben lebonyolított beszerzés eredményeként várhatóan az ÖBB-éhez hasonló szerelvényeket vásárol majd a „repcevasút”.
Ismeretes: az ÖBB 2015-től száz „CityJet” motorvonatot állít forgalomba, amelyek részben az ÖBB műhelyeiben készülnek. Várhatóan e sorozatgyártáshoz csatlakozik a GYSEV is.
Rázó László, a GYSEV szóvivője időközben arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a motorvonatok beszerzése ügyében egyelőre a közbeszerzési kiírás jelent meg. Amíg nincs a témában végleges döntés, addig nem tudnak részleteket közölni a folyamatban lévő eljárás miatt, azonban amint megszületik a döntés, tájékoztatást fognak adni – ígérte a szóvivő.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.