2014. 04. 16.

Új ruhát kapnak a MÁV-osok

Új egyenruhát kapnak a MÁV-csoport munkavállalói a jövőben. Egyelőre száz munkatárs próbálhatja ki az új formaruhákat Budapest, Nyíregyháza és Pécs környékén. A tapasztalatok fényében pedig alakítanak majd még a ruhákon és ezek után rendszeresítik majd.


Megújulnak a MÁV-csoport egyenruhái. A vasúttársaság közleménye szerint „olyan új egyen- és formaruhát fejleszt és vezet be a MÁV csoportszinten, amely a mostaninál célszerűbb, egyúttal komfortosabb viseletet nyújt, valamint előnyösebb megjelenést biztosít a munkatársainak.” Az új formaruhák elfogadottságának megalapozására úgy döntöttek, hogy az új ruhákat félszáz MÁV-os (azaz pályavasúti) és ugyancsak félszáz MÁV-START-os vasutas hordhatja majd egy hónapig. A teszt már folyik, így a MÁV-START utasai a Budapest, Pécs és Nyíregyháza térségében dolgozó vasutasokat láthatják az új ruhákban.


A MÁV tervei szerint a próbaidőszak tapasztalatait összegezve módosítják a végleges kollekció terveit, majd pedig a vasúttársaság közbeszerzés keretében maga keres majd gyártót a formaruhák elkészítésére. Kérdés, hogy vajon annyi panasz érkezik-e a majd az új egyenruhákra, mint a korábbiakra a dolgozóktól, vagy ezúttal tényleg figyelembe vesznek minden igényt?
Emlékezetes: tavaly nyáron a GYSEV kezdte el a vasutasok egyenruháit lecserélni és a „repcevasutat” most követi a MÁV-csoport is.

(fotók: MÁV Zrt.)

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.