2014. 11. 27.

Tíz éves a Ströck karácsonyi villamosa

Immáron tíz éve, hogy Advent idején a bécsi síneket koptatja a Ströck pékség-hálózat által szponzorált jótékonysági villamos.


November 29-étől ismét közlekedik, immáron tizedik éve a Ströck-lánc és a Wiener Linien együttműködésének köszönhetően a „Ströck Weihnachtsbim”. A bécsi síneket hétvégente és december 8-án koptatja majd az ünnepi díszbe öltözött M-Wagen a Ringen.
A Wiener Linien közleménye szerint az elmúlt évek során összesen 72 ezer eurónyi összeggel segítettek számos karitatív szervezetet, ugyanis a villamos közlekedéséből szerzett bevétellel minden évben egy-egy kiválasztott jótékony szervezetet támogatnak. Idén a szívbeteg gyereket és családjaikat támogató Herzkinder Österreich a kedvezményezett – mondta a járat bemutatóján Irene Ströck, a családi tulajdonban lévő lánc ügyvezetője.

Idén tizedik éve közlekedik a Wiener Linien és a Ströck közös adventi villamosa Bécsben
(fotók: Johannes Zinner / Wiener Linien)

A Ringen közlekedő járat a Karlsplatzról indul és a Schwedenplatz, a Schottentor és a legismertebb adventi vásár közelében, a Rathausplatznál áll meg a járat. Egy menet körülbelül 45 perces, a viteldíj pedig a felnőtteknek négy euró – 12 év alatt pedig ingyenes az utazás.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.