2015. 05. 16.

Traktor és motorvonat ütközött

Elsőre talán csak egy szokásos útátjárós balesetnek tűnik, ám abban viszonylag ritkán halnak meg utasok is. Most mégis ez történt: két halottja van a Ibbenbüren mellett történt balesetnek: a Wesfalenbahn egyik FLIRT-jével történt meg a baj.


Ibbenbüren mellett, Északrajna-Vesztfália tartományban egy útátjáróban ütött el egy traktort és pótkocsiját a Westfalenbahn egyik FLIRT-motorvonata május 16-án, szombaton délelőtt fél tizenkettő körül. A nagy sebességgel közlekedő motorvonat már nem tudott megállni a vágányokon eddig ismeretlen okok miatt tartózkodó mezőgazdasági vontató előtt és összeütközött vele. A vonat nem siklott ki, de az eleje nagyon csúnyán összetört.

A motorvonat eleje nagyon csúnyán összetört a balesetben

A balesetben két ember életét vesztette, közülük az egyik a mozdonyvezető volt. További hat ember súlyos sérüléseket szenvedett – közölte a tartományi közszolgálati média, a WDR. A vonaton negyvenen utaztak.
A hírek szerint a traktor vezetője nem sérült meg a balesetben. A vontatóról egyébként valahogy leakadhatott a tartályos pótkocsi, amivel végül a vonat ütközött, ám hogy miként, arról egyelőre még nincsenek információk. A hírek szerint megpróbálta értesíteni, illetve megállítani a vonatot a traktort vezetője, ám ez már nem sikerült neki. A vonat sebességére jellemző, hogy több mint 200 méterrel az átjáró után állt csak meg a szerelvény.

Az útátjáró és a mezőgazdasági vontató maradványai
(a képek forrása: WDR)

A helyszínen mintegy száz tűzoltó segített a mentésben. A baleset miatt Osnabrück és Ibbenbüren között leállt a vasúti forgalom. A baleset okait a münsteri ügyészség vizsgálja.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.