2017. 08. 16.

Újra startol a Locomore

Újra útnak indul augusztus 24-étől a nyár eleje óta szünetelő magánvasúti gyorsvonat Berlin és Stuttgart között. Eddig nem kommentálták, de most hivatalosan is bejelentették a felek: a cseh LEO Express lett a csődbe ment cég megmentője.





Hivatalosan is bejelentette a Locomore: újraindítja vonatait Berlin és Stuttgart között augusztus 24-ével. A társaság közölte: a hátteret a cseh LEO Express biztosítja – pár nappal ezelőtt maguk a csehek sem akartak a kérdésben nyilatkozni még, most viszont már biztos, hogy a tárgyalások eredményre vezettek és újra közlekedhet majd a meglehetősen formabontó ötletekkel is előrukkoló magánvasúti gyorsvonat.
Érdekesség, hogy az újraindulásban érintett a legnagyobb magán buszos szolgáltató, a Flixbus is: az ő oldalukon keresztül lehet ugyanis az újra közlekedő vonatokra jegyet vásárolni. Ám nem csak ebben, hanem marketing ügyekben és az ügyfélszolgálati kérdésekben is a Flixbus lesz az illetékes. Nem árt megjegyezni, hogy Csehországon belül már jól működik a LEO Express és a Flixbus kooperációja, amit most a német területre is bevezetnek.
A Spiegel információi szerint a cseh vasúttársaság már több munkavállalóval megállapodott az átvételről, többekkel pedig még tárgyalnak a feltételrendszerről, ami nem könnyű feladat, hiszen az eredeti munkáltatójuk csődeljárás alatt áll. A lapnak a Flixbus vezetője, André Schwämmlein azt mondta: szerinte a távolsági buszos közlekedés és a vasúti közlekedés jól kiegészíti egymást, hiszen a Locomore-vonatok is majdnem olyan gyorsak, mint a DB Fernverkehr ICE-járatai – a Locomore-járatok 200 km/h-s menetvonalon közlekedtek, ahol erre lehetőség volt. A Flixbus reményei szerint erősíthetik a komplementer szolgáltatások körét és olyan ügyfelekkel is kapcsolatba kerülhettek, akik számára a távolsági busz nem jelentett alternatívát eddig a vasút mellett.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.