2019. 09. 16.

Nincs több papírbérlet – Nürnbergben

Sikeresen lezárult Nürnbergben az éves bérletek digitalizálása, szeptember óta már csak csipkártyára tudnak magánszemélyek díjterméket vásárolni.





Egy év telt el a digitális bérletek bevezetése óta és szeptember elején az utolsó még papíralapú éves bérletet is csipkártyára cserélte a VAG. Az átállás még nem teljes, a céges bérletek esetében január a határidő, de a névre szóló kártya 5 évig érvényes.

Utas és szolgáltató számára is előnyös az új rendszer, hiszen kisebb változtatások – például bankszámlaszám, lakcím – akár otthonról, a webshopból megoldhatóak, a bérlet fajtája (éves, 3 vagy 6 hónapos) pedig a kártya érvénytartamán belül szabadon változtatható. A visszajelzések szerint az utasok kedvelik az új bérletformátumot, főleg a praktikuma miatt.

Buszon, villamoson, metrón és vonaton is utazhatunk a digitális jegyekkel, de már nem kell havonta cserélgetni a szelvényeket
(fotó: Adorján Péter)

A 95 ezer bérlettulajdonos számára különleges már nem csak a hagyományos közösségi közlekedés érhető el, hanem a nextbike által üzemeltetett VAG_Rad nevű közösségi kerékpármegosztó szolgáltatásban havi 600 perc erejéig díjmentesen tekerhetnek. A kerékpár használatához mindössze a bérletet kell leolvastatni és már vihetjük is a kétkerekűt.

Adorján Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.