2011. 07. 10.

RegioShuttle a Bodenseehez

Újabb RegioShuttle motorkocsikat vesz a BOB – de nem a Berner Oberland Bahnról, hanem a Bodensee-Oberschwaben-Bahnról van most szó. A német magánvasút elégedett az ADtranz/Stadler motorkocsijaival és újabbakat vásárolnak a növekvő utasszámra való tekintettel.

Eddig hat motorkocsit közlekedtetett a magánvasúti társaság Friedrichshafen, Ravensburg és Aulendorf között, egy hetedik pedig tartalék volt. A vonalakon a cég 1993-as alapítása óta egyre több utas utazott, így szükségessé vált a rendelkezésre álló kapacitások bővítése – indokolja közleményében a német vasúttársaság a beszerzést. A cég közlése szerint átlépték a bővös 5000 utas/nap határt.
A BOB most két új RegioShuttle motorkocsit vásárol a Stadlertől. A beszerzés összesen ötmillió euróval, mintegy 1,325 milliárd forinttal könnyíti a cég pénztárcáját. A költségek mintegy felét a cég saját forrásokból állja, a fennmaradó részt pedig a tartománytól szeretnék megkapni – erre azonban egyelőre még nem kaptak választ az illetékes minisztertől.
A meglévő flottát további két RegioShuttle-motorkocsival egészíteni ki a BOB
(fotók: BOB)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.