2011. 09. 30.

Egyre nagyobb lesz az InnoTrans

Még szűk egy esztendő van hátra 2012. szeptember 18-áig. Ekkor nyitja meg kapuit a berlini Messegeländén a legközelebbi InnoTrans. Azonban már most lehet tudni, hogy minden eddiginél nagyobb lesz a kiállítás.


Tavaly is hasonló híreket hallhattunk és valóban: számtalan jármű és kiállító érkezett Berlinbe. Nem véletlenül választották le az InnoTransról a városi közlekedési és a járművek belsejével foglalkozó részt és kapott önálló kiállítást, Public Transport/Interiors néven 2011 nyarán. A 2010-es InnoTranson készült képeinkből itt válogattunk.
Csúcsforgalom az S-Bahn Messe Süd/Eichkamp megállójában. Jövőre még többen lesznek a kiállításra igyekvők...

A jövő évi InnoTrans kiállítási helyeinek 85 százaléka már elkelt. A Messe Berlin úgy számol, hogy a 2012-es szakkiállításon a Messén rendelkezésre álló összes kiállítási helyet kiadják majd. A mostani információk szerint a külföldi kiállítók már többségben vannak, a foglalók 52 százaléka nem németországi cég.
Balra a GE Class 77-ese, jobbra a Solaris Traminoja. Már most többségben vannak a külföldi kiállítók

Kérdés, hogy milyen járműveket láthatunk a szabad területen jövőre? Nagy valószínűséggel elhozza a Bombardier az új, dízel-villamos TRAXX-ot; a szlovák ŽOS Vrútky pedig az új szlovák motorvonatot – hogy csak két példát említsünk. Vajon a MÁV-GÉPÉSZET sokat emelgetett IC-kocsiját is láthatjuk? Hátha többre futja a tavalyi standnál...
A 2012-es InnoTrans szeptember 18. és 21. között várja a látogatókat a berlini Messegeländén.
A 2010-es kiállítás egyik meglepetése volt a Siemens Vectron dízel változata. Jövőre vajon mivel készülnek a járműgyártók?
(a szerző felvételei)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.