2011. 10. 06.

Ismét sztrájkveszély?

Az év végével felmondta a BVG-vel kötött bérmegállapodást a ver.di nevű szakszervezeti tömörülés. A novemberben kezdődő tárgyalásokon jobb fizetést szeretnének kiharcolni az érdekvédők, akik legutóbb 2008-ban hirdettek legutóbb munkabeszüntetést.


Az év végével felmondta a BVG-vel és a leányvállalatával, a Berlin Transporttal fennálló bérmegállapodását a ver.di nevű szakszervezeti tömörülés. Az érdekvédők a novemberben kezdődő tárgyalásokon jobb fizetéseket szeretnének kiharcolni – nyilatkozta Frank Bäsler, a ver.di titkára. A szakszervezet szeretné, hogy ha legalább az infláció mértékével növelnék az átlagkeresetet a berlini közösségi közlekedésben dolgozóknál.
Az érdekvédők szerint ahhoz, hogy ne kelljen a munkabeszüntetés eszközéhez nyúlniuk, még novemberben le kell ülni a feleknek a tárgyalóasztalhoz. Bäsler bizakodó a tárgyalások kimenetelében, mondván legutóbb, a munkakörülmények javítása miatt folytatott eszmecserék eredményesen zárultak.
Berlinben legutóbb 2008-ban volt munkabeszüntetés. Ahhoz, hogy most se legyen, novemberben tárgyalóasztalhoz kell ülni a BVG-nek és a szakszervezeteknek
(a szerző felvételei)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.