2011. 11. 02.

Monszpart repül

Távozhat a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Monszpart Zsolt. A kora délután felröppent hírek szerint a cégvezető távozása már kész tény, a MÁV sajtósai által kiadott szűkszavú tájékoztatás azonban visszautasítja a találgatásokat.


Egyes értesülések szerint távozik a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Monszpart Zsolt. A személyszállító társaság vezetőjét Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kérte fel a távozásra. A cégvezető a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület facebook-oldalán megjelent információk szerint a MÁV-csoporton belüli „fúrás” áldozata. A tervek szerint a járműkarbantartással foglalkozó és a leendő IC-kocsiról elhíresült MÁV-GÉPÉSZET és a vontatás-szolgáltató MÁV-TRAKCIÓ beolvadt volna a MÁV-START-ba. Ennek kezdeményezője és támogatója volt Monszpart. A hírt a MÁV-csoport nem erősítette még meg délután. Mindössze az alábbi információkat közölték 17:57-es keltezésű levelükben:
A személyszállítási értéklánc mélyebb integrációja érdekében – tekintettel a közösségi közlekedési holding tervezett megalakítására is – a MÁV Zrt. Igazgatósága 2011. szeptember 29-én döntést hozott arról, hogy a MÁV-START Zrt. számára részleges tulajdonosi joggyakorlást tesz lehetővé a MÁV-Trakció Zrt., a MÁV-Gépészet Zrt. illetve a MÁV-Vagon Kft. felett.
A sajtóhírekre reflektálva a MÁV Kommunikációs Igazgatósága jelzi, hogy az Igazgatóság határozata nyomán személyi változások is várhatóak, amelyekről ezen döntések megszületése után nyújtunk tájékoztatást. Mindaddig azonban sajtóértesülésekre, illetve személyi kérdésekkel kapcsolatos találgatásokra a MÁV nem kíván reagálni.
Köszönjük a sajtó megértését és türelmét.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.