2012. 01. 02.

Átépíti a váci vasútállomást a NIF

Az aluljárókon át megközelíthető, fedett magas peronok, és két P+R parkoló is része a váci vasútállomás átépítési beruházásának – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-vel hétfőn.


A munkák a közbeszerzés lezajlása után idén nyáron kezdődnek és 2014-ben fejeződnek be.
A váci vasútállomás a belváros szélén helyezkedik el, a vágányok alatt halad át az egysávos közút és a gyalogjárda a Deákvár nevű városrészbe. A közút és a járda egybevonásával az út kétszer egysávos lesz, míg a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak új aluljárót építenek. A vágányok nemcsak a vasútállomás felől, hanem ebből az alagútból is megközelíthetők lesznek. A mozgáskorlátozottak liftekkel érhetik el a peronokat.A vasútállomás belváros és Deákvár felőli oldalán is 400-400 férőhelyes parkoló épül.
Ráfér a felújítás a váci állomásra. A szűk peronokon nem érzi magát biztonságban az ember, ahogy jönnek-mennek a vonatok
(fotók: Halász Péter)

Maga a vasútállomás védett épület, a felújítása ennek figyelembe vételével történik. Része a munkáknak az új biztosítóberendezések felszerelése is.
A felújítás az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával, a Közlekedés Operatív Program keretén belül valósul meg.

MTI

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.