2012. 01. 18.

Kiégett a Gigant

A ferencvárosi fűtőházban kiégett egy villamosmozdony szerdán délután. A V63 011 630 011 számú gép lángjait a tűzoltók fékezték meg. Az anyagi kár jelentős, sérültekről nincs információ.

A ferencvárosi fűtőház területén lángra kapott járműben keletkezett tüzet a hivatásos tűzoltók fékezték meg. Az eset okáról elsődleges információk sem állnak rendelkezésre jelenleg. A jármű – az MTI információi szerint – még a mozdonyszínben kapott lángra és onnan vontatták ki a szabadba a vasutasok. Az oltás miatt a felsővezeték-hálózat érintett részét feszültségmentesíteni kellett.
Más források szerint a Gigant felengedett áramszedővel várakozott ott, ahol végül eloltották a tüzet, mindössze az előtte álló mozdonysort kellett arrébb vinni. E sorban volt egyébként egy RCH-s Taurus és a 480 001-es is. Ez utóbbit erősíti a mozdony pozíciója is: a villanyszín mellett állt, ide áthozni pedig körülményesebb, mint csak kirángatni a fűtőházi tartalékkal a mozdonyszín épülete elé.
(fotók: Mihádák Zoltán / MTI)

Az eset legfeljebb a tehervonatok forgalmát korlátozza, a személyszállításban nem okoz jelentősebb fennakadásokat. A telephelyen való mozgást azonban az oltás jelentősen korlátozta.
A mozdony sérülésének mértékéről és a mozdony sorsáról egyelőre nincs információnk.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.