2012. 03. 30.

A Stadler cég nyerte a GYSEV motorvonat tenderét

Eredményesen zárult a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. által kiírt motorvonatok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás, a vasúttársaság a Stadler ajánlatát elfogadta – közölte a GYSEV pénteken az MTI-vel. Ahogy arról korábban a RegionalBahn Blog már beszámolt: az egyetlen pályázó a Stadler volt.

A GYSEV tájékoztatása szerint az eredményt pénteken hivatalosan is kihirdették, a közbeszerzési törvénynek megfelelően  2012. április 9-ig szerződéskötési tilalmi időszak lép életbe.
A GYSEV Zrt. és a Stadler a szerződés aláírását követően kíván bővebb tájékoztatást adni a motorvonatok ügyében – írja közleményében a vasúttársaság.
A felhívás szerint a GYSEV a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon a vasúti közlekedés korszerűsítéséhez 4 darab regionális villamos motorvonat szállítása írt ki közbeszerzési tendert, a becsült érték 6 milliárd forint.
Amint arról a RegionalBahn Blog már beszámolt: a GYSEV pályázatára egyedüliként jelentkezett a Stadler Rail. Ahogy azt akkor elemeztük: várhatóan FLIRT vagy GTW 2/6-os motorvonat lesz a GYSEV új járműve. A GYSEV sajtószóvivője, Rázó László kérdésünkre nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni azt az információt, ami az egyik közlekedési portálon jelent meg, ami szerint a GYSEV FLIRT-eket vásárolna.

MTI, RegionalBahn.blogspot.com

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.