2012. 05. 12.

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat több kocsija Bagnál

Kisiklott egy 42 tartálykocsiból álló tehervonat utolsó hét, üres kocsija Máriabesnyő és Bag között szombat délután; a szerelvény huszadik kocsijában – amely nem sérült – kénsav van, de az anyag nem került a szabadba – közölte a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel. Jelenleg áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között.

Loch Erika szóvivő elmondta, hogy a tehervagon kisiklott kocsijai üresek voltak, a kénsavat szállító huszadik tartálykocsi pedig nem sérült, így nem kell szennyeződéstől, vegyi következményektől tartani.
Ennek ellenére – biztonsági okokból – a gödöllői tűzoltókon kívül a Katasztrófavédelmi Műveleti Labor Pest megyei csoportját, a Vegyi Felderítő Szolgálatot, valamint – az első értesülések szerint – egy vegyi mentesítő konténert is a helyszínre küldtek.
A kisiklott kocsik Máriabesnyő és Bag között
(fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

A műszaki mentés, továbbá a baleset következtében leszakadt felsővezeték áramtalanítása folyamatban van, ez utóbbit a gödöllői tűzoltók végzik – tette hozzá a szóvivő.
A kisiklott kocsik Máriabesnyő és Bag között (fotó: Mih
A MÁVINFORM azt közölte az MTI-vel, hogy a Miskolc felé tartó tehervonat üres tartálykocsijainak kisiklása miatt nem sérült meg senki, de áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között. A baleset következtében jelentős károk keletkeztek a felsővezeték-hálózatban – tudatta a vasúttársaság, hozzátéve, hogy a MÁV szakemberei megkezdték az eset körülményeinek vizsgálatát, valamint az egyik vágány felszabadítását, hogy mihamarabb újrainduljon a vasúti közlekedés.
Addig is az Aszód és Gödöllő közötti közlekedéshez autóbuszokat rendelt a cég, több InterCity pedig kerülőútvonalon, Hatvan–Újszász–Rákos felé közlekedik.

MTI

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.