2012. 06. 12.

Villamosbalesetek Essenben

Súlyos villamosbaleset történt a Ruhr-vidéken, Essenben. Három szerelvény ütközött össze. Huszonnyolc utas és két villamosvezető sérült meg.


Rendkívül súlyos villamosbaleset történt a Ruhr-vidéken, Essen városában. A Hollestraße és a Herkulesstraße kereszteződésében az elsődleges információk szerint a 103-as vonalon Steele felé tartó kocsi a Hollestraße megállóban várakozó másik két villamosba rohant bele.
 A sorban elől álló villamos
(forrás: WAZ.de)

A hírek szerint huszonnyolc utas sérült meg, emellett a háromból két villamosvezetőt is kórházba kellett szállítani. A rendőrségi szóvivő, Lars Lindemann szerint legalább három utas súlyos állapotban került az orvosok kezébe.
A rendőrség vizsgálja az ügyet, egyelőre semmilyen magyarázat nincs a baleset okára nézve.
A nap egyébként sem telt eseménytelenül a városban: délelőtt egy markológép és egy villamoskocsi találkozott. Az akkori esetben a villamos oldalát szakította fel a markológép közel húsz méter hosszban. Egy huszonnégy éves anyuka és öt éves kislánya került kórházba a markológép vezetőjén kívül. Ez utóbbi esetben a markoló egy munkaterületen beszorult teherautót segített volna ki, azonban e művelet közben a gép lapátja egy óvatlan mozdulat következtében az éppen arra járó villamosnak ütközött.
A markolóval megsértett villamos, pontosabban Stadtbahn-kocsi oldala
(fotó: Feuerwehr Essen)

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.