2012. 07. 05.

Műszaki hiba miatt késnek a pécsi vonatok – Káosz a Dunántúlon

Műszaki hiba miatt jelentős késéssel közlekednek a vonatok a Budapest–Pécs vasútvonalon – közölte a Mávinform sajtóügyletese csütörtök délután az MTI-vel. A vonatok késnek, van olyan vonat, ami már több mint négy órája vesztegel e sorok megjelenésekor Érd-felsőnél.


Miklós Éva tájékoztatása szerint Háros településnél (sic!) meghibásodott a felső vezeték, emiatt Nagytétény-Diósd és Háros között a vonatok helyett autóbuszok szállítják az utasokat, s a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon hosszabb menetidőre kell számítani.
A műszaki problémát várhatóan 14 órára tudják elhárítani.
A MÁV-START weboldalán ezt olvashatjuk: „Hárosnál keletkezett felsővezetéki hiba miatt hosszabb menetidővel közlekednek járataink a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon. A MÁV szakemberei azonnal megkezdték a hiba javítását. A munkálatok ideje alatt – várhatóan 14 óráig – Nagytétény-Diósd és Háros között autóbuszok szállítják a vonattal utazókat. A menetrend szerinti közlekedés helyreállását egy délelőtti esemény is befolyásolja még: Barosstelep megállóhelynél kigyulladt egy gyalogos útátjáró gumiborítása. A tűz eloltásának idejére délig nagytétény-Diósd és Háros között nem közlekedhetettek a vonatok. A felsővezetékhiba és a korábbi tűz miatt, az erre közlekedő vonatok jelentős akár 30-120 perces (esetenként akár 180 perces) késéssel is közlekedhetnek. Hasonlóan hosszabb menetidővel közlekednek járataink a székesfehérvári és a tapolcai vonalon is.
Délutáni helyzetkép. Nem túl rózsásak a kilátások

Ez azonban aligha sikerült, az ELVIRA térképét elnézve elég nagy bajok lehetnek a székesfehérvári vonalon is. A 4515 számú vonat például már több mint négy órája vesztegel Érd-felső előtt. Általában elmondható, hogy a délutáni helyzetkép nem túl rózsás a késések 60 és közel 300 perc között szóródnak, jobbára bőven túl a MÁV-csoport által vizionált 120, esetleg 180 percen. Hogy ezeket az adatokat honnan veszik, azt inkább nem is akarjuk tudni, de a RegionalBahn szerkesztősége örülne, ha egy ilyen szép világban vonatozhatnánk...

MTI, RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.