2012. 08. 30.

Vasárnaptól nyitva

Vasárnap hajnalban megszűnik a lőszermentesítés miatti jelentős forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest-Nyugati pályaudvarSzolnokNyíregyházaDebrecenZáhony, valamint a Budapest-Keleti pályaudvarMiskolcNyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-START szerdán a honlapján.

A Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán eredetileg augusztus 21-től 27-ig rendeltek el vágányzárat a terület lőszermentesítése miatt, mivel a vasúttársaság augusztus 16-i közlése szerint jelentős mennyiségű robbanóanyag került elő a pályafelújítási munkálatok előkészítésénél. Ezt a vágányzárat még augusztus 23-án meghosszabbították vasárnapig, de ennek tényéről a sajtót csak hétfőn tájékoztatták. A hosszabbítás oka, hogy újabb második világháborús eszközöket találtak a Szajol–Kisújszállás vasútvonal felújításánál.
A MÁV szerdai közleményében azt írta: a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán vasárnap a hajnali órákban megszűnik az augusztus 21-vel bevezetett vonatpótló autóbuszos közlekedés, illetve a jelentős forgalomkorlátozás.
Vasárnaptól a Budapest-Nyugati pályaudvar–Szolnok–Nyíregyháza–Debrecen–Záhony, valamint a Budapest-Keleti pályaudvar–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik, köztük az InterCity vonatok is. Az InterCity vonatokra a menetjegyeken felül a felárakat (pótjegy, helyjegy) is meg kell fizetni - tették hozzá.
A MÁV hétfőn közölte az MTI-vel, hogy újabb nagy mennyiségű második világháborús lőszert és egyéb robbanóanyagot találtak a Szajol-Kisújszállás vasútvonal felújításánál, ezért meghosszabbítják az augusztus 21-től bevezetett vágányzárat.
A vasúttársaság közleménye szerint az elmúlt héten csaknem száz 40 milliméteres magyar légvédelmi repeszgránátot, 75 milliméteres magyar repesz- és páncéltörő gránátot, 105 milliméteres magyar repeszromboló és rombológránátot, valamint mintegy 50 kilogramm gyalogsági éles lőszert és több mázsa már nem működő robbanótestet találtak a lőszermentesítést végző szakemberek.

MTI, RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.